MagazinȘtirile 60m.RO

Afirmațiile controversate care au enervat o țară întreagă: „Am avut coronavirus și a fost mai ușor decât cu gripa!”

Peste 3 milioane de oameni s-au infectat cu noul coronavirus de la izbucnirea pandemiei, iar peste 210.000 au murit, până pe 28 aprilie. În ciuda acestor date globale, există persoane cunoscute care susțin că gripa este la fel de periculoasă precum COVID-19.

Jens Lehmann: ”Am suferit de coronavirus și e mai ușor decât gripa!”
Unul dintre aceștia este fostul mare portar german Jens Lehmann (50 de ani). Neamțul, care a apărat poarta naționalei sale la Mondialul din 2006 și la Campionatul European din 2008, a dezvăluit că a suferit el însuși de coronavirus și că ”e mai ușor decât gripa”.

”M-am infectat la jumătatea lunii martie și am suferit de o tuse și o febră ușoare, timp de o zi și jumătate. După două săptămâni de carantină, autoritățile m-au declarat din nou sănătos.

A fost mai ușor decât cu gripa. Dar, sigur, persoanele cu risc trebuie să fie atente la virus. Probabil ajută și dacă ai o viață sănătoasă, așa cum am avut eu”, a spus ex-goalkeeper-ul pentru publicația germană Bild.

Nu au fost singurele declarații iresponsabile date de Lehmann, care în urmă cu o săptămână spunea că își dorește ca spectatorii să revină pe stadioane.

”De ce pe un stadion de 70.000 de locuri n-ar putea fi primiți 20.000 de fani? Dacă ar fi 10 metri distanță între ei, n-ar veni deloc în contact”, afirma fostul portar de la Arsenal sau Milan.

După aceste vorbe, mai mulți fani germani s-au revoltat pe rețelele de socializare, transmițându-i lui Jens Lehmann că ar fi cazul să se trateze la un psihiatru. Ex-fotbalistul își menține însă poziția fermă.

”Nu am auzit niciodată un argument rezonabil împotriva ideii mele. Dacă va fi pe stadion un om la fiecare al patrulea scaun, există suficientă distanță. Oricine încalcă regula distanței este dat afară și este interzis de pe stadion.

Trebuie să repornim lucrurile în toate domeniile din Germania, pentru ca economia din țară să nu moară. Acest lucru se aplică tuturor sectoarelor economice, inclusiv fotbalului”, a precizat neamțul, în Bild.

Back to top button