OpiniiȘtirile 60m.RO

Mihai Neamțu despre Bill Gates:

Mihai Neamțu îl critică dur pe fondatorul Microsoft, Bill Gates. El consideră că soluțiile propuse de Bill Gates sunt depășite, din recuzita celebrului Streinu Cercel:

„Cu vocea lui subțire, stridentă și enervantă, Bill Gates ocupă timpul de emisie al televiziunilor oferind, mai nou, „soluții” din recuzita unui Streinu-Cercel. Fondatorul Microsoft pontifică — urbi et orbi — numai pe subiecte controversate: controlul populației, programe obligatorii de vaccinare, sterilizarea femeilor africane. Ce-l recomandă pe Gates să vorbească despre aceste subiecte? De ce oare, în loc de sterilet și prezervative, n-ar promova studiul matematicii, vioara ori limba latină? Ce-l califică pe vechiul specialist în sisteme de operare, Cloud sau inteligență artificială să peroreze pe tema Covid-19?”

Mihai Neamțu îl compară pe Bill Gates cu George Soroș:

E clar: ca și George Soros, magnatul Bill Gates simte că America e neîncăpătoare pentru ambițiile sale de omnipotent multimiliardar. De aici și declarațiile despre „mărețele realizări” ale regimului de la Beijing și despre prioritățile biopolitice ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Compania lui Bill Gates după 1990 a fost implicată în mai multe scandaluri de corupție:

„Ce stă în spatele acestui personaj căruia Partidul Comunist Chinez îi întinde, literalmente, covorul roșu? Epopeea unei corporații care, de pe la mijlocul anilor 1990, nu mai reprezintă deloc economia de piață și libertatea antreprenorială. Știm scandalurile de corupție ale Microsoft înregistrate-n Turcia, Arabia Saudită sau Ungaria. Oamenii lui Gates au vândut la suprapreț milioane de licențe prin metode cvasi-monopoliste care ucid concurența (Linux, să spunem) și care se mențin pe piață nu prin inovație, ci prin aranjamente politice dubioase cu regimuri iliberale sau cu dictaturi brutale.”

Mihai Neamțu amintește și de șpăgile date la București pentru achiziția programului la suprapreț și cu care statul român putea construi mii de grupuri sanitate:

„Și la București, guverne succesive s-au angajat la plăți de sute de milioane de euro pentru „securizarea informatică” a României în scopul unei iluzorii accesări a spațiului Schengen. Vă rog să-i întrebați pe tiriștii din Nădlac sau vama Borș dacă a meritat… Puteam construi peste 1000 de școli (cu WC inclus) în loc să plătim la suprapreț niște banale programe de calculator. Niciodată Bill Gates nu s-a delimitat de șpăgile date și luate pentru produsele companiei sale.”

Bill Gates este acuzat că în China a cooperat cu regimul criminal pentru a cenzura informația:

„În China comunistă, Microsoft a cooperat activ cu un regim criminal pentru a cenzura informația. Degeaba se laudă fundația Gates cu „fapte bune” în lumea a treia, dacă în spate stau tunuri de miliarde.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button