InternaționalȘtirile 60m.RO

Merkel reamintește de problema schimbărilor climatice

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a reafirmat angajamentul țării sale pentru protecția climei, în ciuda provocărilor sociale și economice enorme pe care le prezintă COVID-19.

”Berlinul este încă în spatele Acordului Verde European”, a spus ea.

”Omenirea trebuie să păstreze în vedere schimbările climatice, chiar dacă se confruntă cu criza economică datorată pandemiei”, a declarat marți cancelarul german Angela Merkel, vorbind de la distanță pentru Dialogul climatic de la Petersberg.

Merkel a solicitat ca acțiunile ecologice să fie incluse în planurile de reconstrucție economică, în urma pandemiei, inclusiv să fie luate în vedere investițiile în tehnologii orientate spre viitor, precum energia regenerabilă.

Germania nu va mai folosi cărbune până la sfârșitul anului 2038

Merkel a reafirmat sprijinul Germaniei pentru obiectivele climatice ambițioase ale UE în cadrul Acordului Verde European, prin care se dorește reducerea cu 55% a nivelului emisiilor de carbon înregistrate în 1990, până la sfârșitul deceniului. Până acum, statele membre au convenit să urmărească o reducere de 40%.

Șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat, de asemenea, importanța noului plan ambițios.

„Folosind Acordul Verde European ca busolă, putem transforma criza acestei pandemii într-o oportunitate de a ne reconstrui diferit economiile și de a le face mai rezistente, astfel încât să lăsăm și un loc mai bun pentru copiii noștri”, a spus von der Leyen, marţi, fiind citată de dw.com.

Back to top button