MagazinȘtirile 60m.RO

Bucureștiul este considerat cel mai avantajos oraș din lume pentru munca la domiciliu

Angajații corporațiilor din Capitală lucrează de acasă, de peste o luna și jumătate. Mulți nu vor reveni la birou nici după 15 mai, chiar dacă unele restricții vor fi ridicate. Managerii vor să evite astfel orice risc de îmbolnăvire cu COVID-19. Dar fac și economii.

Bucureștiul este considerat cel mai avantajos oraș din lume pentru munca la domiciliu, arată un studiu internațional.

Capitala a obținut cel mai bun scor la raportul dintre viteza Internetului și costurile generale. Și surclasează metropole că Las Vegas sau San Francisco (captura studiu) Pentru angajați sunt însă avantaje și dezavantaje.

Numărul locurilor de muncă la domiciliu a crescut de patru ori, în ultimele luni, conform specialiștilor în resurse umane.

Telemunca afectează însă piață imobiliară.

Odată cu numărul tot mai mare de angajați care lucrează de acasă nu este exclus că multe clădiri de birouri să rămână goale și după 15 mai, după ridicarea stării de urgență. Ar fi o problemă și pentru dezvoltatorii imobiliari. Au multe proiecte în derulare pentru care vă fi o adevărată provocare să găsească chiriași. De la începutul anului, volumul lucrărilor de construcții pe segmentul nerezidențial a crescut cu 20% fată de perioada similară a anului trecut.

Mulți proprietari de birouri au redus chiriile în timpul stării de urgență. Analiștii imobiliari se așteaptă la renegocierea contractelor și după trecerea pandemiei.

Back to top button