PoliticăȘtirile 60m.RO

S-a trezit și Dăncilă: PNL nu convinge, vom avea credite mai scumpe

Viorica Dăncilă a fost și este un om muncitor. A pornit de jos ca majoritatea românilor. A reușit în viață totul cu ajutorul prietenilor din PSD. A ajuns chiar și prim-ministru, având calitatea deosebită de a asculta întocmai de ordinele celor ce au pus-o acolo. De fapt acest lucru a fost singurul lucru care o recomanda. Pentru popor nu a reușit prea multe, dar nu pentru că nu ar fi vrut ci pentru că pur și simplu nu putea… mai mult.

Acum a cam dispărut de pe scena politică, a fost scoasă pe ușa din spate. Dar nu a comentat, a fost cuminte, așa că probabil o vom găsi pe o viitoare listă de parlamentari sau pe vreo funcție publică bănoasă.

Uneori mai are și opinii, dar nu sunt ale ei, sunt ale altora, iar unii le postează în numele ei.

Zilele acestea avea chiar opinii privind raitingul de țară. Știți, cel care se calculează luând în considerare inclusiv guvernarea PSD, adică a ei. Și nu îi place ce vede:

Scăderea ratingului de țară pentru România e doar parțial generată de criza coronavirusului; cealaltă problemă e ineficiența actualei guvernări.

În mod evident, managementul economic al Guvernului PNL nu convinge piețele financiare și agențiile de rating, iar acest lucru se va traduce prin împrumuturi mai scumpe pentru țară și ezitări mai mari din partea investitorilor străini.

Deodată a lovit-o grija de țară. Nu prea o avea când era prim-ministru, mai degrabă era interesată de grija față de muștaciosul ce s-a dus la odihnă. Ca și cum nu ea ar fi guvernat România în ultima perioadă, pune problemele pe seama exclusivă a PNL, când de fapt USL și înțelegerea PSD și PNL încă trăiește:

Iar pentru ca lucrurile să fie și mai rele, în loc ca decizia Moody’s să fie privită cu preocupare, guvernanții noștri o întâmpină cu un triumfalism penibil. Nu, domnule Cîțu, agenția de rating Moody’s nu confirmă deloc că prioritățile și măsurile dumneavoastră sunt „corecte și responsabile”. Ea confirmă că România are probleme economice serioase, iar reacția dvs. confirmă că PNL nu tratează cu seriozitate aceste probleme. Încă vreo câteva „victorii” similare și puneți pe butuci toată economia!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button