SocialȘtirile 60m.RO

Sedința Consiliului General al Capitalei de joi va decide cum va arăta Bucureștiul

Joi, 30 aprilie, consilierii Primăriei Capitalei vor avea de votat mai multe proiecte care pot schimba complet Bucureștiul.

Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că vrea să dărâme o bază sportivă pentru a face un Hipermarket, printr-un PUZ ilegal semnat de arhitectul șef al Bucureștiului, cercetat penal într-un dosar DNA, Ștefan Dumitrașcu.

Proiectul încalca flagrant Legea sportului 69/2000, potrivit unui comunicat de presă transmis de Nicușor Dan către agerpres.ro.

Proiectul Gabrielei Firea este mai vechi, aceasta din 2018 dorește să transforme baza sportivă Girueta, din Berceni, care a fost lăsată în paragină parcă cu intenție, în Hipermarket. Locuitorii zonei și ONG-uri militeză împotriva acestui proiect încă de acum doi ani. Conform gsp.ro, oamenii din zonă și-ar dori ca baza sportivă să fie transformată într-un loc de agrement nu în Hipermarket.

Primarul General al Capitalei, nu ține cont de dorințele locuitorilor așa cum se poate vedea din mai multe proiecte care vor fi votate în ședința de joi și care sunt contestate vehement de locuitorii zonelor în care urmează a fi implementate.

Primăria Capitalei a avizat construirea unor blocuri de 14 etaje pe malul Lacului Tei

Firea vrea să profite probabil de interdicțiile de mobilitate și protest ale cetățenilor Bucureștiului și să avizeze proiectele controversate.

Puteți trimite petiții către Primăria Generală a Capitalei pentru a stopa aceste proiecte la adresa de e-mail [email protected]. Mai multe detalii pe site-ul Primăriei, aici.

Back to top button