SocialȘtirile 60m.RO

Elevii se pregătesc să revină la școală

Vineri, Inspectoratul General Școlar, a transmis câteva propuneri, Ministerului Educației privind revenirea la școală a elevilor. Documentul a ajuns și în atenția părinților și poate fi consultat aici.

În primele două săptămâni ar putea reveni la școală doar elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, aceștia urmând a fi grupați câte 15 în clase, pentru a se putea respecta normele de distanțare socială.

În cele două săptămâni elevii de la clasele mari vor trebui să dea teze, să-și încheie mediile și să depună cererile pentru a fi admiși la Examenele de Evaluare Națională (clasa a VIII-a) și Bacalaureat (clasa a XII).

În următoarele două săptămâni vor reveni la scoală și elevii din clasele gimnaziale V-VII, precum și elevii de liceu de la clasele IX-XII, urmând ca și aceștia să învețe în grupuri de câte 15 elevi și în două schimburi, pentru a li se putea încheia mediile și da tezele.

Elevii de la clasele primare vor încheia anul scolar primind calificativele în orele susținute online, fără a se mai întoarce în școli în acest an școlar.

Dezinfectarea școlilor se face zilnic după fiecare schimb de elevi, pentru a preveni îmbolnăvirea acestora cu coronavirus.

Noi propuneri pentru Examenele Naționale

Inspectoratul General Școlar propune Ministerului Educației ca Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a și Bacalaureatul elevilor de clasa a XII-a să se facă în clase dotate cu camere video. Numărul elevilor la examen să fie limitat la 10 elevi pe clasă.

O noutate va fi depunerea contestațiilor online. Cei care vor depune contestație la note vor avea lucrările reverificate de către alți doi profesori, diferiți de cei care au făcut evaluarea inițială.

Back to top button