OpiniiȘtirile 60m.RO

Adrian Papahagi: Dan Barna făcea bani buni din contracte pe fonduri europene cu administrații PSD

Adrian Papahagi face o scurtă și rapidă radiografie a clasei politice românești.

Specialistul consideră că Victor Ponta ar fi putut fi noul lider al stângii și să reformeze PSD, însă lăcomia și setea de putere i-au întrerupt evoluția politică:

Realizez astăzi că, dacă nu era atât de corupt și de compromis în UE, Ponta putea liniștit să fie liderul noii stângi. Serviciile (care l-au creat și promovat) nu ar mai fi sprijinit un nou partid de stânga, ci îl lăsau pe Ponta să reformeze PSD și să-l ducă în zona unde e acum USR. Ponta s-ar fi înțeles bine cu Macron, dacă lăcomia și excesele nu l-ar fi împins în zona nefrecventabilă a lui Erdogan, Putin și Xi, de unde nu mai poate reveni în politica mare europeană.

Adrian Papahagi aduce acuze dure și așa-zișilor reformiști de pe scena politică românească. El amintește că Andrei Caramitru oferea consultanță guvernului Ponta în timp ce liderul USR, Dan Barna, trăia foarte bine din contractele încheiate cu administrațiile PSD:

Nu uitați: ecologistul anticreștin Remus Cernea, un soi de userist avant la lettre, a devenit în cele din urmă deputat PSD, sprijinit de Ponta; la fel cântărețul hipsteresc Mihai Sturzu de la Hi-Q; mama tuturor stângiștilor (Ioniță etc.), Alina Mungiu, îl găsea impecabil pe Ponta; Andrei Caramitru oferea consultanță guvernului Ponta; Dan Barna făcea bani buni din contracte pe fonduri europene cu administrații PSD; Adrian Dohotaru, actual DEMOS, a lucrat pentru Aurelia Cristea, PSD, iar apoi a intrat în parlament prin USR; liderul DEMOS, Claudiu Crăciun, se afla pe baricadele loviturii de stat USL și îl justifica pe Ponta la Bruxelles, în 2012 etc.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button