EconomieȘtirile 60m.RO

Măsurile propuse de Ministerul Fondurilor Europene au fost aprobate

Eficientizarea alocării fondurilor va permite finanțarea măsurilor pentru combaterea efectelor coronavirus în societate și deblocarea accesării fondurilor europene în contextul actual în care economia este încetinită.

„Toate măsurile propuse de Ministerul Fondurilor Europene au fost aprobate de către Comisia Europeană. Sunt măsuri în acord cu cele propuse de alte state membre, prin care se facilitează intervențiile pentru combaterea efectelor negative ale pandemiei cauzate de noul coronavirus. Dacă la preluarea mandatului în noiembrie 2019 vorbeam despre banii europeni care trebuie investiți, nu cheltuiți, și dacă în perioada pandemiei vorbim despre banii europeni care salvează vieți, în perioada următoare avem în vedere ca banii europeni să ajute o economie sanatoasă imediat ce mediul social o va permite”, a declarat Marcel Boloș, într-un comunicat transmis duminică, citat de ziare.com.

Ministerul Fondurilor Europene elaborează în această perioadă structura programelor operaționale pentru fiecare axă prioritară și schițează primele versiuni ale Programelor Operaționale și ale Acordului de Parteneriat pentru perioada de finanțare 2021-2027.

Ministrul Marcel Boloș a anunțat că din anul 2021 va exista pentru prima oară un Program Operațional dedicat sănătății cu un buget de aproximativ 4,5 miliarde de euro.

Back to top button