Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Gafă, sau „gest de mare mulțumire poporului chinez” pentru 40.000 de măști? SUA, teritoriu al Chinei

40.000 de măşti de protecţie au fost donate de oraşul Nanchang din China pentru municipiul Ungheni din Republica Moldova. În semn de mulţumire, primăria din Ungheni a afişat un banner pe care apare harta Statelor Unite, dar cu drapelul Chinei. Greșeală, sau un „gest de mare mulțumire poporului chinez”? „Episod suprarealist la primăria orașului Ungheni din Republica Moldova”, scrie analistul Sorin Ioniță pe Facebook, aducând în discuție două ipoteze.

Bannerul are înscripţionat mesajul „Municipiul Ungheni mulţumeşte cetăţenilor din Nanchang pentru măştile donate” scris în română, engleză şi chineză, dar şi harta celor două ţări. Totuşi, cu uşurinţă se poate observa că harta Chinei nu este cea corectă. Însemnele naţionale ale Chinei sunt puse peste harta Statelor Unite.

„Episod suprarealist la primăria orașului Ungheni din Republica Moldova: autorităţile locale au decis să mulţumească Chinei pentru un transport de măşti, «cedându-i» teritoriul SUA”, scrie analistul politic Sorin Ioniță pe Facebook.

„Ipoteza 1 ar fi că bannerul a venit gata făcut din China, ca toate instrucţiunile de PR în perioada asta, cu planul Belts&Roads etapa II. Ipoteza 2 ar fi că s-a făcut la Ungheni, dar n-a observat nimeni la editare & printer, nici primarul cu ăilalţi băieţi când s-au pozat mândri cu bannerul, nici ăia care au lipit toate stickerele pe cutii, cum vedeţi jos”, mai scrie Ioniță.

„Nu mă pot decide care din cele două e mai gravă pentru viitorul Moldovei. Iar dacă asta s-a întâmplat cu harta, unde orişicât, se mai vede… are cineva idee ce scrie acolo în chineză? Să nu fie vreun alt contract de împrumut, păcatele mele”, concluzionează analistul politic.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button