Știrile 60m.RO

Taximetriștii au rămas fără clienți din cauza pandemiei

Se estimează că 3.000 din cele aproape 8.000 de taxiuri din Berlin au fost scoase din serviciu. Restul vehiculelor care funcționează încă în capitala Germaniei nu produc mulți bani în circumstanțele actuale.

În decursul unei ture de 10 ore, șoferii câștigă în medie 50 de euro (54 de dolari), situându-se cu mult sub nivelul salariului minim de 9,35 EUR pe oră din Germania.

Situația este „catastrofală”. Se observă o scădere a veniturilor între 80% – 90%.

Și în orașul vest-german Cologne, companiile de taxiuri au înregistrat o scădere a veniturilor de cel puțin 80%, în ultimele săptămâni, peste jumătate din flota de peste 1.100 de vehicule rămânând acasă.

Taxiurile, în Germania, fac parte din sistemele locale de transport public și au obligația legală de a funcționa, dacă nu se dispune altfel.

„Indiferent ce se întâmplă afară, indiferent de tipul de dezastre, atacuri teroriste sau vreme severă – puteți oricând să vă bazați pe taxiuri. Vom continua să rămânem acolo și să oferim serviciile noastre”, a declarat Aleksandar Dragicevic, purtătorul de cuvânt al taxiului din Köln.

În România, deși nu există nicio statistică despre acest domeniu, situația nu este deloc mai bună. Majoritatea șoferilor de taxi și ride sharing s-au reprofilat pe livrări din lipsă de clienți, datorită restricțiilor de mobilitate a cetățenilor, din cauza pandemiei de coronavirus.

Autoritățile nu s-au gândit momentan la soluții pentru aceste categorii de persoane.

Back to top button