Știrile 60m.RO

După 15 mai rămân în vigoare restricțiile în privința numărului de persoane care se pot deplasa împreună

Joi seară, prezent într-o emisiunea a postului de televiziune B1 TV, Ludovic Orban a adus clarificări despre perioada de dupa 15 mai. Acesta a afirmat că rămân în continuare restricțiile de deplasare pentru grupuri mai mari de trei persoane.

”Anunţul preşedintelui este clar. Se vor elimina restricţiile la libera circulaţie. Cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani. Sigur că vor trebui respectate nişte reguli, reguli de distanţare fizică, să nu stea în grupuri mai mari de 3 persoane, să poarte mască. Să poarte măşti la birou, spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă”.

Cât despre restricțiile asupra afacerilor, premierul nu aduce vești bune, însă dă speranțe domeniului hotelier.

„Când se vor relaxa măsurile va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier. În ceea ce priveşte reluarea activitații la restaurante, suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide. În ceea ce priveşte hotelurile, hotelurile cu siguranţă nu vor avea restricţii, hotelurile vor putea funcţiona în anumite condiţii de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde şi de mişcarea oamenilor şi nevoia oamenilor de cazare”.

Back to top button