Știrile 60m.RO

Guvernul va distribui măşti, însă nu pentru toată lumea. Anunţul premierului

Din 15 mai nu vor mai exista restricţii de circulaţie. Aşadar, vei putea ieşi din casă fără declaraţia pe propria răspundere, însă va trebui să porţi mască. Ludovic Orban anunţă că Guvernul va distribui măşti celor care nu au venituri, însă dacă nu te încadrezi în această categorie va trebui să îţi cumperi singur.

„Este o măsură necesară în spaţii închise. Pentru persoanele care nu au venituri pregătim un mecanism de distribuţie în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei în baza anchetelor sociale, vom stabili un mecanism de punere la dispoziţie a acestor măşti. În ceea ce priveşte ceilalţi cetăţeni vor trebui să îşi achiziţioneze măşti”, a spus Ludovic Orban, la Antena 3.

Premierul a anunțat că restricţiile vor fi ridicate gradual, începând din 15 mai. 

„Se va renunţa gradual la măsurile restrictive, începând cu data de 15 mai. Avem o analiză în curs de realizare pe fiecare măsură restrictivă. Analizăm eliminarea fiecărei restricţii din punct de vedere al riscului epidemiologic sau al efectului economic sau de altă natură. Analiza e în curs de realizare.

Sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni. Eu nu îmi doresc să amendeze poliţia sau jandaermeria pe nimeni. Eu îmi doresc ca toţi cetăţenii să respecte măsurile. Nu va mai exista nicio restricţie în ceea ce priveşte libertatea de mişcare. Nu va trebui să mai dăm nicio declaraţie. O să rămână anumite restricţii”, a mai spus Orban.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button