Știrile 60m.RO

Turismul ar putea fi repornit în această vară

Adina Valean, comisar european pentru transporturi, a declarat marți, în cadrul unei întâlniri online cu cetățenii UE, pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România, că se lucrează la un proiect de repornire a turismului, în acest sezon. Aceasta a menționat că este mai bine ca statele membre să ia măsuri compatibile pentru a nu exista confuzie în rândul cetățenilor.

„Pentru piața internă este mai bine să avem o abordare armonizată decât să vedem fiecare stat membru luând propriile masuri, astfel încât pentru un călător să nu fie dificil de înțeles ce masură se aplică unde. Deci o abordare integrată, linii de orientare, să vedem cum evoluează contextul crizei de sănătate”

Comisarul a mai precizat că relansarea economică a Europei este o prioritate la care lucrează întreaga Comisie.

„Relansarea economică a Europei este ceva la care lucrează întreaga Comisie pentru toate piețele unice, pentru sectoarele noastre care vor avea nevoie de o atenție specială după criză pentru a putea asigura competitivitate, creștere economică, slujbe și asa mai departe. Transportul face parte din aceste planuri de relansare, dar asta se va întampla în timp”.

Back to top button