Știrile 60m.RO

Hackeri necunoscuți au făcut publice adresele de e-mail și parolele Organizației Mondiale a Sănătății

Aproape 25.000 de presupuse adrese de e-mail și parole de la Institutul Național de Sănătate din SUA, Organizația Mondială a Sănătății, Fundația Bill și Melinda Gates și altele au fost postate online.

Nu se cunoaște cine le-a postat, însă activiștii care atacă organizațiile, au încercat imediat să le acceseze, potrivit SITE Intelligence Group, care monitorizează extremismul online și terorismul în grupuri.

În timp ce SITE Intelligence Group nu a putut verifica dacă adresele de e-mail și parolele sunt autentice, grupul a spus că informațiile au fost lansate duminică și luni și aproape imediat utilizate pentru a promova tentativele de hacking și hărțuire de către activiști. Un expert australian în securitate cibernetică, Robert Potter, a declarat că a verificat și că adresele de e-mail ale OMS și parolele, sunt reale.

Riscul apariției de noi intruziuni în urma publicării adreselor de e-mail și parolelor este greu de măsurat, deoarece organizațiile guvernamentale și de afaceri utilizează adesea autentificarea cu mai mulți factori, ceea ce necesită un cod temporar sau un simbol fizic pentru a accesa un sistem informatic – chiar și atunci când un atacator are o parolă validă. Agențiile guvernamentale americane folosesc autentificarea cu mai mulți factori pe scară largă, deși nu în mod universal. Cele mai sensibile sisteme informatice, cel mai probabil au acest strat suplimentar de protecție împotriva intrușilor, spun oamenii care sunt familiarizați cu ghidurile federale privind tehnologia informației.

Back to top button