SocialȘtirile 60m.RO

Elevii pot primi computere sau tablete de la școală pentru a participa la orele online

Ministrul Educției, Monica Anisie, a declarat astăzi, că elevii care nu au acasă, un calculator sau o tabletă, pentru a participa la orele susținute online, de către profesori, vor putea primi de la școală.

Ministrul Educației nu a precizat și cum vor putea fi ajutați copii care nu au acces la internet.

Aceasta a solicitat ajutorul unităților de învătământ, administrației locale și Inspectoratelor Scolare, pentru a veni cu soluții pentru elevi.

Ora de curs online va dura tot 50 de minute. Elevii vor putea fi notați, când revin la școală, pentru realizările de la cursurile online.

Profesorii sunt cei care vor adapta orela la noile condiții.

Parinții ai căror elevii vor primi tablete sau calculatoare, vor răspunde material pentru acestea.

Pentru ca s-a incheiat perioada de vacanta, revenim nu la cursurile organizate in spatiul unitatii de invatamant, ci la cursurile organizate online. Am dat astazi (miercuri – n.r.) o instructiune, am aprobat-o prin ordin de ministru. Este o masura prin care am stabilit in mod clar care sunt responsabilitatile la nivel de Minister al Educatiei, la nivel de Inspectorat Scolar, unitate de invatamant, cadrul didactic, elev si elevul trebuie sa participe, elevul care acces la internet si are posibilitatea de a participa la lectiile online are obligativitatea de a participa la cursurile desfasurate de catre profesor.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că data redeschiderii şcolilor va fi stabilită de Comitetul pentru situaţii de urgenţă, menţionând că redeschiderea cursurilor se va face în condiţii de maximă siguranţă pentru elevi şi profesori.

Back to top button