Știrile 60m.RO

Astăzi, Costel Alexe, a promis că va vota interzicerea exportului de bușteni

Trei ONG-uri au depus plângere împotriva României la Comisia Europeană, pentru exploatările forestiere din zonele protejate.

EuroNatura, Agent Green și Client Earth, au mai înaintat în luna februarie o astfel de plângere, fapt ce a dus la inițierea procedurii de infringement pentru România.

Inițierea procedurii de infringement nu înseamnă automat penalizarea României. Autoritățile au la dispoziție 60 de zile pentru a da un răspuns Comisiei Europene.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a avut miercuri o discuție prin videoconferință cu comisarul european pentru Mediu, Oceane şi Pescuit, Virginijus Sinkevicius, pe tema închiderii procedurii de infringement pentru tărieri ilegale de păduri. Ministrul i-a transmis comisarului că sunt luate toate măsurile necesare pentru combaterea tăierilor ilegale. Acesta a mai precizat că va vota în Parlament iniţiativa legislativă care prevede interzicerea exportului de buşteni, din România.

„Sunt optimist că vom reuşi să respectăm toate termenele. Înregistrăm progrese importante faţă de ultima întâlnire pe care am avut-o la jumătatea lunii februarie, la Bruxelles. Chiar mâine (joi-n.r.), în Parlamentul României, va fi votată o propunere legislativă privind interzicerea exportului de buştean, iar Ministerul Mediului susţine această iniţiativă şi eu, în calitate de parlamentar, o voi vota”, a afirmat Alexe.

Back to top button