Prima PaginăSocialȘtirile 60m.RO

Românii plecați în Germania sunt tratați mai rău decât sclavii

Românii plecați la munci agricole în Germania se plâng de condițiile deplorabile în care muncesc și trăiesc.

Au ajuns să stea și câte 7 persoane într-o cameră și nu sunt condiții de izolare sau de protecție. Românii se plâng că dușurile sunt la comun, că săpunul nu este suficient și stau toată ziua cu mâna în apă rece.

Ei afirmă că nu a venit nici un doctor ca să îi trieze și că sunt persoane ce prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus.

Mulți dintre cei plecați provin din zone puternic infectate din România, cum ar fi orașul Suceava. Nici un doctor german nu a venit să îi testeze, așa cum li s-a spus la sosire.

Peste 500 de muncitori români se află în acea zonă. Lor li s-a cerut să spună autorităților când vin că totul este în regulă, asta deși nu se simt în siguranță. Drepturile lor nu sunt respectate și au fost puși sub pază precum sclavii pe o plantație.

Uneori muncesc și câte 16 de ore pe zi și nu au ce face deoarece li se impută tot felul de pretexte.

Firma care i-a dus la muncă în Germania mai nou nu mai răspunde la telefon.

Românilor le este frică deoarece umblă zvonul că o parte dintre ei deja se află în izolare. Nu există medicamente, materiale de igienă, băile sunt la comun cu risc mare de transmitere a bolii.

O parte dintre muncitori au cerut acasă pentru a nu muri acolo, dar autoritățile române au ochii închiși și au urechile acoperite.

Nemții au cerut muncitori români pentru muncile agricole pe care ei nu vor să le facă. Deși Germania se află în zona roșie a infectării guvernul de la București s-a executat. Mii de români au plecat fără a ști unde vor ajunge, dar bazându-se pe faptul că statul român îi va proteja.

Nu a fost să fie așa: ei au fost abandonați de clasa politică.

Exportul de români s-a putut face ca urmare a unui protocol semnat între state și a unei ordonanțe militare. Viața lor nu a mai contat, dacă Orban și Iohannis au spus că se poate, iată că s-a putut.

sursa: https://m.monitorulsv.ro/Local/2020-04-18/Muncitor-sucevean-la-cules-de-sparanghel-Vrem-sa-mergem-acasa-nu-vrem-sa-murim-aici-pe-capete

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button