PoliticăPrima Pagină

Klaus Iohannis anunță data oficială a relaxării:15 mai. Există însă și condiții

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat astăzi public că există o dată de la care începând va începe relaxarea condițiilor. Acea dată este 15 mai 2020.

Există însă și câteva condiții importante: numărul de persoane infectate și a celor decedate să scadă:

Le mulțumesc românilor pentru că au respectat măsurile în aceste zile și am reușit cu toții să facem ce ne-am propus – să stăm acasă și să sărbătorim așa cum am putut mai bine Paștele în condițiile impuse de pandemie. După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade și dacă respectăm în continuare regulile, vom putea să intrăm într-o fază de relaxare a restricțiilor. Relaxarea va fi realizată însă etapizat, prin măsuri graduale, pentru că specialiștii ne spun că virusul nu va dispărea. Vom lua toate aceste decizii împreună cu Guvernul în baza unor dovezi științifice, medicale, și a rezultatelor din teritoriu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button