Opinii

George Badiu (AUR) – despre spitalele modulare nefolosite pentru covid-19: „Sunt banii românilor aruncați pe geam”

George Badiu, deputat AUR, a venit la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 21 Aprilie pentru a discuta despre trecerea Institutului Cultural Român în subordinea MAE, situația din politica românească dar și despre cea mai nouă campanie a Alianței pentru Unirea Românilor, aurteaude.ro.

Urmăriți emisiunea integral pe Facebook accesând link-ul următor: https://fb.watch/50UgbmZ0jg/

Întrebat de ce politica culturală a țării trebuie să fie făcută de Ministerul Afacerilor de Externe, domnul George Badiu răspunde:
„Încercări de genul acesta au tot fost și vor mai fi de subordonare a unor instituții față de organismele de forță ale statului român și nu este de mirare că se încearcă și cu Institutul Cultural Român să fie trecut în subordinea MAE. Nu își are rostul o subordonare a unui institut cultural sub conducerea guvernului, indiferent cum vor motiva această acțiune este o ingerință și o influență nefastă asupra promovării culturii române peste hotare. Românii din Diaspora sunt dezamăgiți de sprijinul inexistent al ambasadelor. Fapt pentru care, această trecere a Institutului Cultural Român în subordinea MAE nu va face decât să îngroape acest institut.

În momentul în care AUR va ajunge la guvernare vom remedia această problemă pentru că nu ni se pare normal să amestecăm diplomația și cultura.”

Domnul deputat vorbește despre comportamentul execrabil față de români din partea autorităților de la Kiev care le refuză acordarea oricărui drept:
„Din această cauză, România ar trebui să negocieze, dar cine să negocieze și cum să negocieze atât timp cât noi avem politicieni sclavi ai globalismului mondial. Avem politicieni slabi, de un nivel scăzut, fără curaj și fără să-și asume responsabilități, politicieni care nu prea știm cum au ajuns acolo, dar este clar că nu este scaunul pe care îl merită.”

Toate proiectele de lege care sunt benefice poprului român sunt respinse pe bandă rulantă de coaliția de guvernare și foarte puține trec doar atunci când pot capitaliza electoral. De exemplu, s-a votat de toate partidele din Camera Deputaților, o lege privind brățările electronice, protejarea victimelor violenței domestice. La o asemenea lege, care poate capitaliza electoral, bineînțeles că toate partidele au votat pentru, deoarece ei știu foarte bine că din când în când trebuie să mai dea și populației o mică speranță și să arate românilor ceva pozitiv. În rest, toate amendamentele pe care le-am avut pe bugetul anului 2021, răspunsul coaliției de la guvernare a fost nu, indiferent ce am cerut, totul s-a respins.” susține domnul George Badiu.

Întrebat despre banii aruncați de guvern pe cele 13 spitale covid construite pentru pandemie, multe dintre ele fiind goale în momentul acesta și de ce autoritățile au transformat spitalele de excelență ale României în spitale suport covid, domnul deputat AUR răspunde:
„În cazul Spitalului Foișor, AUR a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva fostului ministru Voiculescu, Raed Arafat și a coordonatorului SMURD București. Nu poți să faci așa ceva unui spital într-o țară europeană și cred că nici în Africa nu s-ar recurge la asemenea acțiuni. Părerea mea este că nu se vrea ca să funcționeze acele spitale temporare. Cei 13 milioane de EURO sunt banii românilor aruncați pe geam de către autorități pentru construirea acestor spitale temporare neocupate nici măcar în proporție de 50%.”

Domnul George Badiu vorbește despre campania inițiată de partidul Alianța pentru Unirea Românilor – aurteaude.ro
„Există o temere a oamenilor să nu se îmbolnăvească în pandemie, iar din acest motiv evită să se deplaseze, discuțiile față în față sunt evitate. Noi am căutat o variantă și cred că am găsit-o. Am creat o platformă digitală și toți cei are au o problemă, vor să ne semnaleze o situație deosebită sau vină cu o propunere, inclusiv propuneri legislative, pentru că nu refuzăm pe nimeni, vor putea accesa www.aurteaude.ro și acolo ne vor aduce la cunoștință problemele sau sesizările lor. Este o acțiune a partidului care cred că va prinde la populație și dorim să o popularizăm cât mai mult. În afară de partea digitală, vom găsi o soluție și pentru mediul rural, deoarece încercăm să ajungem la toată lumea.

Urmăriți emisiunea integral pe Facebook accesând link-ul următor: https://fb.watch/50UgbmZ0jg/

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button