OpiniiPoliticăȘtirile 60m.RO

Claudiu Târziu despre propunerea ministrului sănătății și a lui Cercel: vrea să facă din România un lagăr de exterminare pentru bătrîni

Claudiu Târziu reacționează față de propunerea aberantă a lui Streinu Cercel cu privire la izolarea bătrânilor mai în vârstă de 65 de ani în instituții sau clădiri specializate:

Cercel vrea să facă în România un lagăr pentru bătrîni. Dar nici celor mai tineri nu le va fi mai ușor. În batjocură, și-a botezat planul dement ”Vacanța mare”.

Citește și ce spune un comisar despre acțiunile îndreptate împotriva poliției române din ultima perioadă. Traian Berbeceanu reacționează dur împotriva grupărilor de infractori.

Jurnalistul Claudiu Târziu afirmă că nimic nu îl recomandă pe Cercel ca și mare specialist, cam toate prognozele lui fiind nevalidate:

Ce-l recomandă? Păi, întîi de toate un pronostic înfiorător, dar tot atît de știițific fundamentat ca jocul la loto. ”Vor fi două milioane de morți”, a zis el, în timpul epidemiei de gripă aviară. N-a fost, din fericire, nici unul.

Apoi, o opinie medicală la fel de hazardată, lansată la începutul acestei crize. ”Acest virus este de zece ori mai slab decît cel care provoacă gripa”. Vedem azi cît adevăr conține. Sau poate chiar așa stau lucrurile, iar blocarea țării s-a făcut din alte pricini?

Și președintele Academiei Române, Dan Ioan Pop, reacționează foarte dur față de amenințările lansate de ministrul sănătății și recomandă o repornirea a țării.

Claudiu Târziu scrie în Curierul Românesc că ministrul sănătății a scăpat porumbelul pe gură și că iau deja în considerare arestarea vârstinicilor:

Ei, acum, Streinu-Cercel vrea să ne trimită în detenție la domiciliu pentru trei luni. Cei de pînă în 65 de ani vor mai avea niște ore de mișcare pe stradă, cu bilet de voie de la poliție, dar cei de peste 65 vor fi sechestrați în propriile case și, dacă fac nazuri, vor fi duși ”în locuri speciale de carantinare”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a scăpat porumbelul „gîndit” de Cercel, într-un interviu video. Și-apoi s-a speriat de vîlva creată. Au retractat. Dar nu e prima oară cînd autoritățile lansează baloane de încercare, ca să vadă reacția cetățenilor. Și nu e prima oară nici cînd neagă ceva, pentru ca apoi să pună în practică. La fel a fost și cu prima ordonanță militară.

Claudiu Târziu este jurnalist, poet, prozator și editor. Scrie de o viață cu un singur gînd: ca scrisul său să fie de leac. Pentru suflet, că toate bolile de acolo încep.

Claudiu Târziu este și co-președintele partidului AUR, cei care au cerut într-un comunicat de presă instaurarea legii și acționarea împotriva clanurilor interlope.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button