InternaționalȘtirile 60m.RO

Protest în vreme de pandemie. Israelienii au ieșit în stradă pentru „a salva democrația”, dar au respectat distanțarea socială

Mii de israelieni au protestat duminică seara la Tel Aviv împotriva a ceea ce consideră a fi o ameninţare la adresa democraţiei israeliene, pe fondul negocierilor privind formarea guvernului dintre premierul Benjamin Netanyahu şi fostul său rival Benny Gantz, scrie Agerpres.

Aproximativ 2.000 de protestatari, conform cifrelor furnizate de mass-media, au răspuns apelului făcut pe Facebook de mişcarea „steagurilor negre” şi s-au adunat în Piaţa Yitzhak Rabin pentru a „salva democraţia”.

Intenţia protestatarilor a fost şi de a face cunoscută opoziţia faţă de negocierile în curs între Benny Gantz, aflat în fruntea partidului de centru Albastru-Alb şi liderul partidului de dreapta Likud, Benjamin Netanyahu, acuzat de corupţie.

Purtând măşti de protecţie şi îmbrăcaţi majoritar în negru, protestatarii au păstrat distanţa de doi metri unii faţă de alţii, respectând astfel măsurile de distanţare socială destinate combaterii pandemiei COVID-19 care, în Israel, a provocat îmbolnăvirea a peste 13.000 de persoane, precum şi 172 de decese.

„Lăsaţi democraţia să câştige”, se putea citi pe pancarte. „Ministrul infracţionalităţii” au scris alţi manifestanţi pe măştile lor, fluturând steaguri negre, simbol, pentru ei, al ameninţărilor la adresa democraţiei israeliene.

Sursa: www.agerpres.ro

Back to top button