Știrile 60m.RO

Un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat cu coronavirus

Un angajat al Penitencarului Giurgiu a fost confirmat cu coronavirus, după ce a intrat în contact cu un membru de familie infectat. Bărbatul este asimptomatic, dar a fost internat în Spitalul „Victor Babeş”.

Ministerul Afacerilor Externe salută anunţul, din 16 aprilie, al Statelor Unite ale Americii privind acordarea unui sprijin în valoare de 800.000 de dolari României pentru lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus. „Această decizie demonstrează o dată în plus, mai ales într-o situaţie de criză globală, soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral. Ajutorul financiar se adaugă unei cooperări consolidate şi continue între România şi SUA pentru contracararea efectelor crizei generate de pandemia cu noul coronavirus”, se arată într-un comunicat al MAE

„Cu sprijinul SUA, România a obţinut un echipament de detecţie de tipul RT-PCR, oferit de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), şi a utilizat avioane de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, pentru a aduce în ţară de urgenţă materiale medicale esenţiale”.

„În condiţiile în care comunitatea internaţională se confruntă cu o criză fără precedent, colaborarea existentă consolidează Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi demonstrează unitatea în faţa provocărilor comune”, subliniază MAE.

Sursa: www.romanialibera.ro

Back to top button