Știrile 60m.RO

Spitalul din România cu cea mai mare rată de vindecare. Cum au reuşit doctorii să treacă de 57%, în timp ce media naţională a ajuns abia la 20%

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa are o rată a vindecării de 57%, una dintre cele mai mari din România. La nivel naţional, rata era pe data de 18 aprilie la circa 20%.

Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, a vorbit pentru cotidianul Libertatea, explicând că această reuşită se datorează experienţei medicilor, dar şi a faptului că nu au existat oameni care să-şi ascundă simptomele ori să mintă în privinţa locurilor pe care le-au frecventat.

„După cum ştiţi, Spitalul Cilnic de Boli Infecţioase Constanţa este unul dintre centrele regionale cu experienţă în tratamentul infecţiilor virale: HIV, hepatite, gripă, etc. De aceea, consider că experienta noastră anterioară în tratamentul acestor infecţii ne-a ajutat mult în luarea deciziilor terapeutice şi pentru această afecţiune virală nouă, iar intervenţia terapeutică promptă a contribuit la apariţia unui număr mare de vindecări.

De asemenea, ne-a ajutat foarte ult faptul că am avut acces la medicamentele recomandate în protocolul naţional încă de la declanşarea epidemiei”, a spus Claudia Cambrea.

De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa doar două cadre medicale au contractat coronavirusul. Asta deşi la nivelul întregii ţări 1.000 de lucrători din spitale, medici, asistenţi, infirmieri ori ambulanţieri au luat COVID-19.

„La nivelul întregului judeţ au existat doar cazuri izolate de îmbolnăviri în rândul personalului medical. De fiecare dată când a fost diagnosticat un caz de infecţie cu coronavirus în rândul cadrelor medicale, anghetele epidemiologice efectuate au contribuit la identificarea rapidă a contacţilor apropiaţi, iar apoi s-a realizat testarea acestora, ceea ce a dus la o diagnosticare rapidă a tuturor cazurilor şi, implicit, la izolarea şi tratarea lor”, a mai spus aceasta.

În final, Claudia Cambrea a mai spus că învăţăturile trase din experienţele altor spitale au contribuit la starea de fapt. 

„Ne dorim, sincer, să nu ajungem în situatia altor ţări, să ne confruntăm cu o colapsare a sistemului sanitare. Având aceste exemple, este cazul să învăţăm din greşelile şi din experienţa altora şi să întelegem că doar uniţi vom putea evita acest lucru, să învăţăm din exemplele date de alte state şi să remarcăm spirjinul moral pe care cetăţenii îl acordă personalului sanitar în aceste ţări”, a conchis Claudia Cambrea.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button