InternaționalȘtirile 60m.RO

Premierul francez: Situaţia epidemică se ameliorează în Franţa, dar urmează o „criză economică brutală”

Situaţia epidemică se ameliorează în Franţa, dar criza nu s-a încheiat, a declarat duminică seară premierul Edouard Philippe, avertizând că va începe o „criză economică brutală”, relatează Mediafax.

„Trăim o criză medicală de o foarte mare intensitate. Nu este prima epidemie cu care se confruntă Franţa, dar aceasta are o amploare pe care nu am mai cunoscut-o în perioada modernă”, a spus premierul Edouard Philippe într-o conferinţă de presă, potrivit publicaţiilor Le Figaro şi Le Parisien.

„Criza medicală nu s-a încheiat. Sigur că marcăm puncte împotriva epidemiei. Situaţia se îmbunătăţeşte lent, dar sigur. Dar nu am ieşit din criza medicală”, a precizat Edouard Philippe.

„Această criză medicală va genera o criză economică ce abia începe. Va fi brutală”, a avertizat el.

„Măsurile restrictive funcţionează. Am constatat că majoritatea cetăţenilor francezi au respectat restricţiile, astfel că s-a permis limitarea numărului de bolnavi în spitale”, a subliniat Edouard Philippe.

În Franţa se înregistrează 152.978 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 19.349 de decese, conform datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button