PoliticăSocialȘtirile 60m.RO

Peste capul localnicilor, primarul din Recea transformă comuna într-o groapă de gunoi

Pavel Octavian este primarul socialist al comunei Recea din județul Maramureș, încă din anul 1999. De atunci și până astăzi cam nimic nu prea s-a schimbat în comuna din Nordul României, excepție numărul considerabil de cetățeni alungați de condițiile nu tocmai europene de trai.

În pragul sărbătorilor pascale s-a gândit primarul din comuna Recea să le facă o surpriză cetățenilor ce l-au ales cu gândul că totul va fi bine: să facă în localitatea Lăpușel un depozit temporar de deșeuri, dar ca să fim mai clari: o groapă de gunoi.

Pentru acest lucru primarul a susținut și consilierii locali au votat la comandă alocarea a 60 000 de metri pătrați pentru acest lucru.

Pavel Octavian profită de faptul că în România este stare de urgență și cetățenii nu au voie să iasă din casă. Astfel proiectul merge înainte indiferent de nemulțumirea cetățenilor, care nu mai pot acum protesta decât pe rețelele de socializare. Dar știm noi prea bine că socialiștilor nu le pasă nici de protestele reale, ce să mai vorbim de rețelel de socializare.

Ce va urma?

În cazul în care proiectul va trece și pare că va trece, comuna Recea va deveni noua groapă de gunoi a județului. Sute de camioane încărcate cu gunoi vor străbate zilnic comuna iar mirosul va deveni insuportabil.

Pentru cine dorește să vadă viitorul mai bine să treacă pe la Glina sau orice altă groapă de gunoi ce trebuia să fie doar temporară și apoi a devenit definitivă. Apa de suprafață și cea din pământ a fost infestată, aerul nu se mai poate respira, pământul nu se mai poate cultiva. Periodic au loc incendieri ce fac de nerespirat aerul. Se aduc la greu gunoaie nu doar din România ci din toată Europa.

Nu asta și-au dorit cetățenii atunci când au votat cu încredere un nou mandat. Poate că dacă primarul le-ar fi spus ce planuri de viitor are pentru ei s-ar fi gândit de două ori. Dar au timp să o facă spre sfârșitul anului, căci pare că primarul are alte interese decât protejarea vieții propriilor cetățeni.

De ce și cum s-a ajuns să aibă interese ar fi bine să se afle.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button