Știrile 60m.RO

Când ar putea să fie redeschise şcolile în România

Premierul României, Ludovic Orban, a anunţat că toţi elevii, dar şi studenții vor încheia anul şcolar în această vară. Șeful Executivului le-a cerut profesorilor să se mobilizeze și să intensifice predarea online, dar şi pregătirea examenelor. De asemenea premierul a mai adăugat că dacă lucrurile decurg bine, după 15 mai, elevii vor putea reveni la cursuri.

„După 15 mai este posibil să le redeschidem şcolile… pe 20 mai, pe 25 mai… Când ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemiologic.

Deschiderea şcolilor depinde de cum evoluează dinamica infectărilor şi de ceea ce facem pentru reducerea la maxim a infectărilor”, a spus Ludovic Orban, într-un interviu la Digi24. 

Potrivit premierului, sunt şi variante intermediare, de redeschidere graduală a şcolilor. „La noi sunt şi clase pline. Luăm în calcul deschiderea graduală a şcolilor. Aici, ministrul educaţiei, împreună cu specialiştii lucrează la diferite variante şi vom fi pregătiţi pentru orice situaţie”, a completat şeful Guvernului. 

El a infir varianta amânării anului şcolar, sau neorganizarea examenelor.

„Obiectivul nostru este ca toţi elevii să finalizeze acest an şcolar. Atingerea acestui obiectiv şi modalităţile în care se vor organiza examenele, a modalităţilor în care vor fi pregătite toate aceste examene, va depinde de contextul epidemiologic. E o variantă în care se pot finaliza toate cursurile şi toate orele pe online şi chiar examenul să se dea pe online, e posibil să se dea examenul în alte condiţii.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button