PoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Mafia a câștigat. Deși e secetă, se dă drumul la exportul de cereale. Să pornească trenurile

Situație de-a dreptul incredibilă. Deși depozitele de cereale sunt aproape goale și ne confruntăm cu cea mai mare secetă din ultimii 30 de ani, guvernul României a oprit interzicerea de la export a cerealelor și produselor din cereale.

Acum câteva zile mai mulți cititori ne transmiteau imagini cu trenuri de cereale care se duceau spre Constanța și înapoi. Erau trenuri cu zeci de vagoane. Totul părea în regulă din moment ce exportul de cereale era interzis. Acum aflăm de ce plecau acele trenuri: se pregătea exportul lor, interdicția urmând a fi ridicată.

Țările bogate ale lumii, cum sunt cele din lumea arabă, dispun de sume colosale de bani din exportul de petrol. Cu acești bani au puterea să comande în statele slabe, cum este România, pentru a importa cantități uriașe de cereale și cu care să își asigure securitatea alimentară pentru următorul an.

În acest timp depozitele din România se golesc și prețul la cereale, făină și grâu a crescut. Marile silozuri nu pot rezista tentației de a vinde mai scumpe și așa este normal.

Mai jos vedeți un tren încărcat cu cereale cu zeci de vagoane. Imaginile sunt de ieri și filmarea este de la pasajul Pipera.

Cine cumpără rezerva Românească de cereale? Întreaga lume arabă cu banii rezultați din petrol. Guvernul a primit informații de la serviciile de informații cu privire la această situație: exporturile în ultima lună au fost duble față de anul trecut. Prima măsură a fost de sistare.

Au urmat apoi presiunile celor care conduc cu adevărat România și s-a cedat, așa cum s-a cedat și atunci când românii au fost trimiși să moară în Germania la cules de șparanghel.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button