SocialȘtirile 60m.RO

Scriitorul Claudiu Târziu: nu avem voie să mergem la sfânta liturghie, să aprindem o lumânare sau să mergem la cimitir

Scriitorul Claudiu Târziu critică decizia președintelui României de a interveni peste înțelegerea stabilită în MAI și BOR și prin care angajații ministerului de interne puteau să preia lumină e la părinte și să o ducă la enoriași.

Scriitorul afirmă că afirmația lui Klaus Iohannis că după sărbători ne vom număra morții este mai degrabă o amenințare decât o previziune:

„Stânga radicală a intervenit și a pus la colț, din nou, Biserica Ortodoxă Română. Pentru ca muncitorii sezonieri să meargă să ajute agricultura Germaniei sau Olandei s-au găsit soluții, dar pentru ca românii să își ia lumină în sfânta noapte a învierii Domnului nu se găsesc soluții.

În Germania creștinii au putut merge ca să ia lumină după regulile autorităților. În Franța situația a fost similară, asta deși numărul de persoane infectate și de morți este cu mult mai mare”.

Nu doar scriitorul Claudiu Târziu ci și alt scriitor, Adrian Papahagi, a luat apărarea Bisericii Ortodoxe Române, însă Andrei Caramitru de la USR a atacat dur și a spus că BOR este o sectă demonică și criminală.

Costel Alexe, ministrul mediului, i-a apărarea companiilor austriece responsabile și beneficiarii a tăierilor ilegale făcute în pădurile României.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button