Politică

Robert Turcescu propune ca lucrările de doctorat din 1990 şi până în prezent să fie publicate în format electronic

Robert Turcescu propune ca lucrările de doctorat din 1990 şi până acum să fie publicate în format electronic. Școlile doctorale care nu se vor conforma acestei cerinţe vor avea suspendat dreptul de a coordona lucrări de doctorat. Deputatul PMP a depus un proiect de lege în acest sens, în Parlament. 

Turcescu a anunțat că iniţiativa legislativă privind modificarea art. 168 din Legea Educaţiei Naţionale propune înfiinţarea Registrului Naţional al Lucrărilor de Doctorat, precum şi obligaţia şcolilor doctorale de a publica în format electronic, în acest registru, toate lucrările de doctorat elaborate din 1990 şi până în prezent.

“Şcolile doctorale care nu se conformează acestei cerinţe, în termen de un an de zile, vor avea suspendat dreptul de a coordona lucrări de doctorat până în momentul în care se vor conforma cerinţelor impuse prin acest nou proiect de lege”, se arată în comunicat.

Deputatul PMP afirmă că din 1990 şi până în în prezent au fost acordate 67.000 de titluri de doctor, iar jumătate dintre acestea au fost obţinute în numai cinci ani, în perioada 2011 – 2016.

“Am depus acest proiect legislativ chiar în ziua în care la Ministerul Educaţiei Naţionale a fost anunţat ca posibil titular celebrul domn Liviu Pop, cel care s-a luptat din răsputeri, într-un mandat precedent, să-l scape de acuzaţia de plagiat în lucrarea de doctor pe nu mai puţin celebrul Victor Ponta. Din 1990 şi până în prezent, au fost acordate 67.000 de titluri de doctor, jumătate dintre acestea fiind obţinute în perioada 2011-2016”, spune Robert Turcescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button