Știrile 60m.RO

Firmele care vor face angajări primesc ajutor de la stat. Guvernul va susţine o parte din salariul angajaţilor

Premierul României a declarat la Realitatea Plus că şomajul tehnic va fi pe o perioadă limitată, mai exact până când vom trece de vârful epidemiei, urmând ca mai apoi, firmele care vor face angajări vor primi ajutor de la stat, mai exact, Guvernul va susţine o parte din salariul angajaţilor.

„Am ales varianta de a plăti şomajul tehnic din bugetul fondului de şomaj şi pentru a-i ajuta pe oameni să poată să stea acasă, să nu vină la muncă, să nu se deplaseze. Această măsuri va avea o durată limitată, să spunem de două luni, după care, pe măsură ce vom trece de vârful epidemiei şi activităţile vor fi reluate, să fie înlocuită cu salariile în urma reangajării. Interesul nostru este să deschidem cât mai multe companii, un număr cât mai mare de angajaţi să îşi menţină locurile de muncă.

După ce va trece şomajul tehnic, când contextul epidemiologic o va permite, vom trece la o măsură activă, care să stimuleze angajarea de către companii. Vom susţine o parte din salariu. Vrem ca toate companiile să angajeze toţi cetăţenii pe care i-au avut înainte de criză şi vom încerca să stimulăm să angajeze şi oameni în plus. Cine nu va fi angajat şi a fost în somaj tehnic va beneficia de ajutor de şomaj.”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button