InternaționalMagazinȘtirile 60m.RO

Cernobâl. Incendiul a ajuns până la deșeurile radioactive. Mîndruță ne îndeamnă să stăm liniștiți

Lucian Mîndruță ne prezintă pe pagina sa de Facebook imagini ale incendiului de la Cernobâl. Ce se vede pare groaznic: incendiul a ajuns până în zona de depozitare a deșeurilor radioactive.

Cu toate aceate Lucian Mîndruță ne îndeamnă să stăm calmi și ne asigură că, după opinia lui, nici un nor radioactiv nu va veni spre România.

Iată întregul său mesaj:

Un amic care stie bine zona Cernobil imi trimite imagini de la incendiul care a cuprins portiuni importante din padurea din jur.

Primul lucru important: nu trebuie sa ne panicam, nu exista un nor de radiatie ca la accident, care sa vina peste noi.

Dar pentru localnici e relevant ca focul a ajuns acum destul de aproape de groapa de colectare a deșeurilor radioactive și de Ractorul 4. Amandoua sunt insa protejate la incendiu.

Pe drum a distrus destul de mult din istoria zonei, de exemplu tabăra Emerald (pentru copiii foștilor angajați din Pripyat) si a afectat Volkhov, Levin… radarul Duga ar fi si el amenintat de foc.

Primul video e cel din apropierea reactorului din filmul celebru de pe HBO, ca sa va dati seama unde a ajuns focul”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button