OpiniiȘtirile 60m.RO

Adrian Papahagi ia apărarea BOR: așa cum a fost vânat Mântuitorul, așa veți fi vânați și voi în această săptămână a patimilor

Adrian Papahagi face o pledoarie în favoarea Bisericii Ortodoxe Română pe pagina sa de socializare. El consideră că vin momente mai grele pentru creștini datorită stângii globaliste de a distruge identitățile dominante:

Așa cum a fost vânat Mântuitorul, așa veți fi vânați și voi în această săptămână a patimilor.

Biserica noastră este de mult timp ținta atacurilor celor care îl urăsc pe Hristos. Dacă românii ar fi fost majoritar evanghelici, ar fi fost batjocorite cu precădere bisericile Baptistă sau Penticostală. Dacă am fi fost majoritar catolici sau greco-catolici, aceste biserici ar fi fost ținta atacurilor. Ideologia stângistă are ca scop pulverizarea majorităților și dizolvarea identităților dominante (pentru ca apoi să se impună ea ca ideologie dominantă, totalitară, ca în comunism); de aceea BOR e atacată mai mult decât celelalte biserici creștine din România„.

Adrian Papagagi îndeamnă pe credicioși la moderație și să nu se ducă spre una din extreme:

Nu vă tulburați! „Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea. Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri!” (Matei 5, 11-12).

Vă rog, fiți prudenți în aceste zile! Nu vă lăsați inflamați nici de fanaticii din Biserica noastră, nici de istericii care ne detestă!

La fiecare gest pe care îl faceți, gândiți-vă la aproapele (care e bine acum să stea mai departe)! Considerați fiecare dintre Dvs. că sunteți purtător sănătos al acestei blestemate boli și gândiți-vă ce gest al Dvs. ar putea îmbolnăvi un alt om, fie acesta părintele Dvs. în vârstă sau un necunoscut! Niciun creștin nu vrea să aibă moartea sau suferința altuia pe conștiință. Respectați legea, fiți prudenți, lăsați de la Dvs., socotiți orice renunțare ca un câștig spiritual, ca gest de dragoste și grijă față de semeni!

Molima va înceta, iar noi ne vom regăsi cu toții și în biserici.

Adrian Papahagi continuă ironic într-o nouă postare decizia lui Klaus Iohannis de a anula protocolul dintre Biserică și Polițiști:

Era bine dacă Președintele Iohannis condamna la fel de prompt și categoric „zădărnicirea efortului de combatere a epidemiilor” prin îmbulzeala la cules sparanghel german. Nu l-am văzut atunci cerând solemn guvernului să sisteze acele zboruri spre Germania, sau să le organizeze păstrând distanța de 2m între oameni.

Nu știu ce e mai bine: să interzici totul, să mai permiți câte ceva, punctual. Important e să nu operezi cu două măsuri atunci când ești reperul echilibrului statului și al națiunii.

Sigur, suntem buni cetățeni și respectăm ordonanțele militare și deciziile autorităților. În acest timp privim, ne întrebăm, cumpănim.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button