OpiniiSocialȘtirile 60m.RO

Respectăm starea de urgență, dar unde este urgența când se taie pădurile?

România a fost cuprinsă de o cumplită criză sanitară cu sute de morți. Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a cerut cetățenilor să fie responsabili și să nu părăsească casa decât dacă este neapărat necesar.

Sute de mii de afaceri au fost afectate și aproape un milion de români au rămas fără locuri de muncă.

Însă sub masca stării de urgență continuă drama României: mii de hectare de pădure au fost defrișate în această perioadă. Acest cancer a cuprins astăzi întreaga țara iar tăierile s-au intensificat sub protecție situației existente.

Pe rețelele de socializare s-au postat numeroase mesaje, poze și imagini video cu camioane încărcare cu lemn.

Sub masca stării de urgență fenomenul tăierii ilegale a pădurilor a căpătat proporții catastrofale. Pădurile României sunt tăiate în timp ce românilor li se cere să își închidă afacerile și să stea în casă.

Principalii beneficiari ai acestei situații sunt companiile austriece de exploatare a lemnului. Fabricile acestora nu s-au închis până la acest moment, asta deși chiar Dacia și-a suspendat activitatea pentru a nu permite extinderea infecției prin intermediul spațiilor de producție.

Dar de ce  antreprenorii români trebuie să își închidă afacerile, românii să stea în casă, dar alții au voie să își continuie activitatea ilegală? De ce sunt opriți românii când se duc la magazin să își cumpere pâine dar polițiștii și armata nu opresc sutele de camioane ce cară astăzi material lemnos către companiile austriece?

Cine sunt cei care protejează aceste companii străine ce au produs acest mare rău țării? Cine sunt cei care și-au vândut țara la bucată și mai nou trimis și români la export? Întrebările sunt retorice, dar mai putem oare continua așa?

România este unul dintre principalii exportatori de material lemnos brut sau slab prelucrat. În loc să exportăm produse finite, în loc să fabricăm mobilă care să includă valoare ridicată adăugată mare, produsă la noi în țară, trimitem material lemnos slab prelucrat.

Ce primim la schimb? Primim credite de la băncile străine și cu care să cumpărăm produsele scumpe făcute în afară, cu muncitori români alungați de acasă, unde nu mai au voie să lucreze.

De ce oare nu au voie românii să muncească la ei acasă?  De ce sunt buni să cultive roșiile în Germania, sau nu au voie să le cultive la ei acasă? De ce nu vin companiile străine să facă mobilă la noi în țară, unde forța de muncă este calificată și ieftină, și preferă să o ia de aici și să o trimită acolo?

Politicienii români au transformat țara într-o colonie iar ei sunt vătafii acestei colonii. României nu mai au dreptul să producă, au dreptul numai să consume și să îndatoreze generațiile viitoare. S-au cedat toate activele importante precum petrolul, gazul românesc, apoi pădurile României și mai noi viața românilor.

Tăierile ilegale continuă în pădurile țării. Starea de urgență este pentru români, ei trebuie să stea în casă în timp ce alții fură la dimensiuni catastrofale.

Back to top button