OpiniiȘtirile 60m.RO

Petrișor Peiu, specialist: guvernul a pus Institutul Cantacuzino să facă vaccinul și apoi l-a cumpărat de la o companie străină

Petrișor Peiu a afirmat că România are nevoie de resurse mari de bani pe care nu le avem, dar trebui să prioritizăm resursele financiare de care dispunem. Proiectele trebuie să angreneze companiile românești mari, mici și mijlocii. Declarația a fost făcută în cadrul unei intervenții TV.

„Trebuie să acordăm contracte firmelor românești. Avem firme cu autorizări care nu pot vinde în România. Licitațiile sunt făcute astfel încât să fie favorizate companiile străine. Avem companii de textile românești care doresc licență de producție de la ministerul sănătății, dar se preferă în continuare produsele din importuri” a afirmat Petrișor Peiu.

„Guvernul s-a opus realizării achiziției de vaccinuri de la Institutul Cantacuzino. Conducerea României nu a mai cumpărat vaccin, deși el era realizat, și s-au cumpărat vaccinuri de la companiile străine. Institutul oprise orice altă producție pentru a face vaccinul pentru NH1N1 și să îl pună la dispoziția statului român.

În 2009-2010 statul român nu a mai alocat nici un ban pentru producție, iar instituțiile statului român au pus piedici ca să închidă institutul. Domnul Boda este condamnat definitiv cu suspendare, dar cineva la numit la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului care a închis Institul Cantacuzino” susține Petrișor Peiu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button