PoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Marian Oprișan a făcut-o de oaie la Focșani. Vine armata să preia tot

Marian Oprișan, conducătorul județului, nu a vrut să fie mai prejos de Gheorghe Flutur: spitalul județean va fi închis datorită faptului că a devenit sursă de contaminare.

Efectul baronilor locali se vede acum cel mai bine. Focșaniul a căzut sub greutatea numirilor politice a unor persoane incompetente.

Paștele catolic s-a făcut cu bisericele pustii. Niciodată nu a fost așa.

Aici chiar directorul a fost unul dintre primii confirmați și, deși era conștient, a preferat să vină la muncă. Normal, doar e numit și e prietenul lui Marian Oprișan.

Situația a devenit una catastrofală și Marian Oprișan a încercat să o ascundă. Nu a reușit. Acum vine armata iar spitalul va trece sub control militar.

Cazul pare tras la indigo cu cel de la Suceava unde Gheorghe Flutur și prietenii săi din spital au reușit să facă din județ centrul național al pandemiei.

Traian Băsescu propune o soluție incredibilă: să ne împrumutăm cu 25 miliarde de euro, asta deși există fonduri europene pentru proiectele propuse de el.

Aici un alt baron local, de această dată de la PSD, a făcut ce știa mai bine: să ascundă și să își protejeje prietenii.

Constantin Mândrilă este directorul spitalului. În anul 2005 primise o condamnare pentru că furase conserve din rezerva de stat. Asta l-a făcut perfect pentru numirea lui pe postul de director de spital. Ca să conduci un spital îți trebuie experiență și tupeu. Directorul se cazase la o pensiune din oraș și venea la spital zilnic. Avea o formă ușoară a infecției. A fost nevoie de intervenția autorităților ca să fie dus la secția de infecțioase. Câti o fi infectat între timp numai el știe.

Mai grav este că Marian Oprișan a încercat și el să ascundă acest lucru, dar adevărul și binele ies întotdeauna la iveală.

Dacă despre Gheorghe Flutur știm că s-a dat lovit și nu a mai apărut în public de mai bine de o lună, de Marian Oprișan încă nu se spune nimic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button