OpiniiSocialȘtirile 60m.RO

Incredibil: „le-a fost interzis voluntarilor să iasă după ora 22:00 ca să ducă Lumina în scările de bloc sau la casele oamenilor.”

Activistul Iulian Capsali critică atitudinea guvernanților români și care nu au găsit soluții de criză sanitară pentru ca lumina din biserică să ajungă în casele românilor de Paște.

Acuzele lui Iulian Capsali sunt dure și de luat în seamă:

„Protoieriile au avut discuții cu Poliția și le-a fost interzis voluntarilor să iasă după ora 22:00 ca să ducă Lumina în scările de bloc sau la casele oamenilor”.

„Voi cere în continuare ca să se creeze de către forțele de ordine culoare pe străzi – pe modelul realizat de Stat la târgul de la aeroportul din Cluj (dar nu cu iresponsabilitatea arătată atunci) -, pentru ca un membru de familie să aducă Lumina acasă și la vecinii bătrâni și singuri de pe palier sau de pe stradă” a declarat Iulian Capsali pe pagina sa de Facebook.

Paștele catolic a avut loc cu bisericele închise aproape în toată lumea. În această duminică lumea ortodoxă celebra învierea domnului, cel mai important moment al lumii creștine. Autoritățile române nu au găsit soluții totuși ca lumină să ajungă în casele oamenilor, fapt ce se putea face cu ajutorul voluntarilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button