OpiniiȘtirile 60m.RO

Gheorghe Piperea: Ungaria a suspendat automat prin lege plata ratelor, în timp ce în România stai la discreția băncilor și plătești rate la rate

Avocatul Gheorghe Piperea critică modul în care statul român a mimat acordarea unor facilități companiilor și românilor ce suportă costurile crizei sanitare.

El afirmă că legea din România favorizează băncile. În Ungaria s-a stabilit prin lege că până la finele anului se suspendă în mod automat plata ratelor fără a exista repercursiuni. În acest timp guvernul României a dat o lege prin care cetățeanul și firmele trebuie să completeze formulare, să se justifice în fața băncilor, să rămână la discreția lor și să accepte noi clauze contractuale semnate prin acte adiționale.

De asemenea în Ungaria cetățeanul și antreprenorii nu sunt penalizați și nu se va capitaliza rata neplătită, în timp ce în România valoarea finală va crește și se va ajunge să se plătească rate la rate.

Avocatul Gheorghe Piperea afirmă că este necesar să se repornească economia României așa cum face și Donald Trump în America. El susține că în Spania s-a dat drumul la funcționarea IMM-urilor.

El acuză și faptul că România face sclavie cu cetățeni ai țării și dacă trimitem români în afară să muncească, de ce s-ar mai ține afacerile locale închise? Cu intenția cuiva peste 150 000 de IMM-uri au fost prăbușite în această perioadă.

Gheorghe Piperea afirmă că facilitățile fiscale trebuiau acordate doar către companiile ce nu aveau lichidități, însă guvernul României a dorit să ajute multinaționalele și pe proprietarii de mall-uri. Aceste companii aveau bani în conturi și nu aveau nevoie de amânări la plata taxelor și impozitelor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button