Știrile 60m.RO

Cât costă tratamentul pentru o persoană infectată cu COVID-19

Tratamentul unei persoane vindecate de coronavirus se ridică, în medie, la suma de 11.200 de lei, aproximativ 2000 de euro.

Un maxim înregistrat până în prezent a fost în judeţul Cluj, ajungând la 33.800 lei. Este vorba de un tratament de aproximativ 7000 de euro, în cazul unui pacient vindecat. 

Este greu de dat un răspuns punctual pentru că depinde de foarte mulţi factori. O medie la cei vindecați până în prezent ajunge la 11.200 lei/pacient vindecat. Un maxim înregistrat până în prezent e de 33.800 lei”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

Numărul de cazuri de infecţie cu noul coronavirus a crescut cu 19% în săptămâna 6-12 aprilie, comparativ cu săptămâna precedentă, arată un raport al publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică. 51% dintre cazuri au fost înregistrate în Suceava, Bucureşti, Hunedoara, Timiş şi Neamţ.

Raportul INSP mai arată că 1 din 8 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus este cadru medical. Din totalul de decese, 71% au fost la persoane de peste 60 de ani.

Mai mult, din datele INSP reiese că 60,4% dintre decese au fost înregistrate în Suceava, Bucureşti, Hunedoara, Arad şi Timiş. Totodată, 82% dintre oamenii ucişi de noul coronavirus aveau cel puţin o comorbiditate (altă boală).

Sursa: www.romaniatv.ro

Back to top button