OpiniiȘtirile 60m.RO

Incredibil? Soluția lui Traian Băsescu la actuala criză economică: România să se împrumute cu 25 de miliarde de euro

Este surprinzător, dar soluția lui Traian Băsescu, fostul președinte al României și actualmente europarlamentar PMP, la actuala criză sanitară și economică, este împrumutarea statului român cu peste 25 de miliarde de euro.

Suma este una colosală deoarece reprezintă cam jumătate din bugetul României pe un an, sau cam 15% din PIB-ul total al țării, adică tot ceea ce pot produce într-un an cetățenii României fără să consume nimic. Aici nu este doar munca ci și toate resursele financiare și materiale antrenate prin muncă.

În discursul fostului președinte lipsește în totalitate soluția dată de fondurile europene și care nu ne costă nimic.

El recomandă ca banii să fie utilizați de mastodonții din economia națională și care și-au dovedit deja ineficiența: construirea de autostrăzi, extinderea rețelei de gaz, decolmatarea canalelor de irigații, centre de colectarea a produselor agricole.

Ciudat este faptul că pentru toate cele de mai sus fostul președinte propune să ne împrumutăm, asta deși există fonduri europene în acest sens, iar noi nu am cheltuit nici 10% din ceea ce ni s-a alocat.

În schimb un împrumut atât de mare ar pune pe butuci viitorul copiilor noștri datorită presiunii datorate returnării. Care mai este esența apartenenței la Uniunea Europeană dacă un stat slab precum România devine doar cotizant, nu și beneficiar al banilor europeni.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button