InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump promite că va face un „anunţ” privind finanţarea OMS

Preşedintele american Donald Trump a promis vineri că va face un ”anunţ” privind finanţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

„După cum ştiţi, le vom da aproximativ 500 de milioane de dolari pe an şi vom vorbi despre aceasta săptămâna viitoare”, a declarat Trump, la câteva zile după ce a ameninţat deschis că va suspenda contribuţia SUA.

„Vom avea multe de spus”, a adăugat liderul de la Casa Albă, care a criticat gestionarea pandemiei de coronavirus de către această agenţie ONU precum şi o atitudine pe care a considerat-o vădit favorabilă Beijing-ului.

Marţi, în cursul întâlnirii sale cotidiene cu presa la Casa Albă, preşedintele Donald Trump a criticat OMS, considerând-o prea aproape de Beijing. „Totul pare foarte favorabil Chinei, ceea ce nu este acceptabil”, declarase el.

El a ameninţat că va suspenda finanţarea americană pentru OMS, unde SUA sunt principalul contributor. „Nu spun că o voi face, dar vom examina această posibilitate”, a afirmat el.

Trump a criticat în special decizia OMS de a se pronunţa împotriva închiderii frontierelor pentru persoanele provenite din China la începutul pandemiei.

Sursa: www.agerpres.ro

Back to top button