OpiniiȘtirile 60m.RO

Adrian Papahagi: Trebuie supraimpozitate TOATE pensiile speciale, nu doar unele. Ideea însăși de pensii speciale este nesănătoasă

Adrian Papahagi critică sistemul de pensii speciale din România și consideră că ele ar trebui să fie supraimpozitate din moment ce membrii Curții Constituționale au decis că ele nu pot fi eliminate (membrii Curții Speciale sunt beneficiarii acestei legi discreționare).

„Trebuie supraimpozitate TOATE pensiile speciale, nu doar unele. Ideea însăși de pensii speciale este nesănătoasă…Epidemia asta blestemată poate prilejui un reset necesar. Ea oferă politicienilor corecți, patrioți și neșantajbili pretextul ideal de a îndrepta multe nedreptăți” scrie Adrian Papahagi pe una din rețelele de socializare.

Adrian Papahagi consideră că sistemul pensiilor speciale trebuie eliminat cu totul, deoarece aceste zile demonstrează că nu doar poliția și armata își riscă viața ci și doctorii și alte categorii profesionale:

„Pandemia demonstrează că medicii și personalul medical își riscă viața mai mult decât militarii sau ofițerii SRI. De ce nu ar avea și ei pensii speciale? De ce nu s-ar pensiona și ei la 40-50 de ani? Dar profesorii? Realizați cât se uzează după ce vă ocupați full time de educația propriilor copii? Înmulțiți cu 10, 20! Dar vânzătorii, transportatorii, constructorii? Nu-și distrug și ei sănătatea? Nu riscă mult în aceste zile?”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button