MagazinOpiniiȘtirile 60m.RO

Un medic român explică cum acționează virusul și de ce reacționăm diferit

Dan Gheban este extraordinarul medic român care explică pe pagina sa de facebook de ce o parte dintre români nu prezintă nici un simptom, în timp ce pentru alții boala este mortală.

Totul se reduce în cele din urmă la puterea organismului de a produce anticorpi rapid, încă din primele faze ale infectării.

Astfel că există români care au sistem imunitar foarte bun și fie au deja anticorpii pregătiți, fie se adaptează rapid și iar corpul îi produce încă din primele faze ale infectării. Astfel că virusul nu se poate multiplica, motiv pentru care nu prezintă nici un fel de manifestare clinică.

Diametral opus se află acele persoane cu un sistem imunitar slab și la care infestarea devine generalizată. Corpul nu reușește să producă anticorpii necesare în termen util și atunci organismul trebuie ajutat să se susțină până când vor apărea anticorpii necesari.

Mai există și acea categorie a persoanelor care se supun repetat infecției, cum sunt cadrele medicale. Asupra acestora are loc un atac venit din mai multe surse, motiv pentru care corpul este permanent în luptă.

Back to top button