Știrile 60m.RO

Statul român exportă forță de muncă în loc să facă investiții și să creeze locuri de muncă

În plină pandemie, mii de români pleacă din țară cu avioane închiriate de către firmele care îi duc la muncă.

În cadrul unui live pe Facebook realizat de liderul AUR, George Simion, au intrat în direct mai multe persoane care și-au expus părerea legat de controversatele prevederi cuprinse în  Ordonanța Militară 7.

Prin Ordonanța Militară 7, printre altele, statul român a introdus un articol prin care facilitează exportul forței de muncă.

În timp ce românii sunt obligați să stea în casă continuă tăierile ilegale de păduri. Ghiță amenință pe guvernanți că în curând românii vor ieși în stradă.

Diaspora nu mai este lăsată să vină în țară în timp ce muncitori sezonieri sunt trimiși în țările din vestul Europei.

Jurnalistul Dan Tănasă spune despre ordonanță că „ Este prima dată în istoria acestui neam când statul pune umărul la exportul oamenilor. Exportul forței de muncă este un business al statului român. Guvernarea liberală îi îndeamnă pe români să stea afară, același în același timp creează căi prin care facilitează plecarea românilor la muncă înafară.
Pe statul român nu l-a interesat niciodată ce se întâmplă cu românii care muncesc precum slavii în Italia, Spania sau Germania. Acum, statul român răspunde fără nici o problemă solicitărilor Germaniei, Italiei și pune la dispoziția lor mâna de lucru românească ca orice altă marfă. Statul român nu vine cu nici o soluție să-i țină pe români acasă, să lucreze, să le creeze condiții, să-i încurajeze să muncească aici, în țară.”

Statul ar face bine să profite de această perioadă în care nu stă nimeni să supravegheze la sânge deficitul bugetar și să creeze locuri de muncă în infrastructură prin atragerea de investiții.
Ludovic Orban, Klaus Iohannis, ce-au făcut? Ce vă trebuie? Mână de muncă? Luați de aici! Nu au „STOP”. Cine a venit în România rămâne pe loc, Guvernul României este pregătit, are proiecte, vom face investiții, infrastructură și nu mai pleacă nimeni înafară,
a mai adăugat Dan Tănasă.

Mii de afaceri sunt colapsate de pandemii. Aflați care sunt acestea.

Ilie Șerbănescu: În condiții normale ne putem preface că nu vedem, că nu pasă, că merge și așa. Iar în aceste momente de criză, lucrurile ies la iveală. Ne tot repezim la alte state în legătură cu măsurile care au fost luate. Noi nu putem lua măsuri similare. Nu avem sistem bancar românesc. Ei pot să facă așa ceva, iar coloniile nu o pot face. Coloniile fac ce spun alții. În Ungaria, ca și în Polonia, capitalul autohton este cel preponderent în sistemul bancar, au cum să ia astfel de măsuri. Dar, în România, unde 87% din capital este străin,nu mă miră deloc de ce autoritățile dau prioritate băncilor și companiilor străine.”

O colonie nu face ce vrea ea, ci ceea ce i se permite. Nu poate face ce vrea pentru că nu are resurse. Ca să faci rost de bani, statul trebuie iarăși să se împrumute, fapt ce va accentua și mai mult starea de colonie, a mai adăugat Ilie Șerbănescu.

Nu putem să nu ne punem următoarea întrebare: Cum este posibil? Sunt lăsați să plece o lună în afară, se îmbolnăvesc și apoi ce le spunem?  Vă rugăm rămâneți acolo! În ultima sa declarație (din data de 8 aprilie), Președintele României, Klaus Iohannis îndeamnă românii din afară să NU VINĂ ÎN ȚARĂ!
Cum vine asta, d-le Președinte?

Peste 100 000 de persoane au decedat la nivel mondial și ne apropiem de 2 milioane de persoane oficial infectate.


Atunci de ce le mai permiteți să plece dacă nu se pot întoarce? Alături de „guvernul meu” nu faceți decât să vă bateți joc de încrederea românilor. Răspundeți cu atâta servitute solicitărilor primite din înafară, indiferent despre ce este vorba. Vă este frică să luați atitudine? Vă este teamă să nu vă supărați șefii? O dați pe aia cu solidaritatea. Dar mai lăsați-ne domnule președinte cu solidaritatea față de alții. Sunt mari, știu să-și poarte de grijă.

Solidar cu poporul român când veți fi?

Back to top button