Știrile 60m.RO

Avocatul Poporului intervine în defrişarea pădurilor

Avocatul Poporului s-a autosesizat referitor la defrișările masive ale terenurilor forestiere și a cerut Ministerului de Interne să ia în considerare sistarea tăierilor de pădure în perioada stării de urgență.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, instituția cere și intensificarea controalelor în păduri, dar și în trafic.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la defrișările masive ale terenurilor forestiere, și a solicitat ministerului afacerilor interne, în calitate de președinte al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, să analizeze împreună cu Ministerul Apelor și Pădurilor și cu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, luarea în considerare a sistării tăierilor de pădure pe perioada stării de urgență și intensificarea controalelor în păduri de către reprezentanții Gărzilor Forestiere, împreună cu forțele de ordine, și efectuarea în trafic a activităţilor/controalelor specifice pe linie de control silvic”, se arată în comunicat.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării de urgență nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie. Anunțul a fost făcut în urma unor consultări cu specialiști, după ce o parte a societății civile a cerut stoparea tăierilor.

„Studiul de impact pe care l-am făcut ne-a arătat că am avea o mulțime de consecințe negative pe care țara și noi cetățenii nu ni le permitem acum”, a spus Costel Alexe.

Sursa: www.cotidianul.ro

Back to top button