CONSTRUCȚII

Avantajele caselor din cărămidă

Atunci când construiești o casă pentru prima dată trebuie să te gândești la o serie de probleme cu care te vei confrunta în perioada de execuție dar mai ales în perioada de exploatare.

Un lucru este sigur: o dată locuința finalizată vei petrece în ea o bună partea din viață alături de soț/soție și de copii.

Construirea unei case din cărămidă aparent ar fi mai costisitoare decât un alt sistem constructiv, cum ar fi casele din lemn sau cele pe structură metalică. Nici materialele tradiționale precum cărămidă din argilă uscată nu sunt de ocolit atunci când se face analiza.

Pereții interiori și exteriori din cărămidă oferă un confort termic superior. Acest lucru datorită faptului că zidurile din cărămidă sunt capabile să înglobeze căldură sau rece, având inerție termică mare, pe care o poate elibera atunci când diferențele față de mediul interior devin sensibil diferite. Acest lucru conferă un climat termic interior plăcut și sănătos pentru om.

Dar pe lângă confortul termic o casă din cărămidă prezintă și importante avantaje financiare. În perioada de exploatare cheltuielile cu exploatarea și întreținerea sunt sensibil mai mici. Pereții interiori realizați din cărămidă nu doar că depozitează energie pe care ulterior o poate elibera, dar au un rol important și în reglarea umidității din camere. Astfel că acești pereți pot prelua din umiditatea încăperii atunci când ea este ridicată și elibera atunci când este scăzută. Acest lucru nu ține doar de conform ci și de sănătatea utilizatorilor.

Citește tot articolul pe www.proiectare-constructii.ro.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button