Internațional

Coronavirusul a întărit puterea și încrederea politică a germanilor în Merkel

Germania este țara cu rata cea mai mică a deceselor datorate coronavirusului. Ca de fiecare dată nemții au luat foarte în serios amenințare și cu disciplina caracteristică se luptă împotriva răspândirii.

În această perioadă sondajele de opinie arată o încredere în creștere în Angela Merkel, liderul suprem al Germaniei. Analiștii consideră că acest lucru reprezintă un semn al întăririi democrației.

Înainte de criza sanitară partidul conservator era în scădere. Verzii și partidele extremiste se bucurau de o creștere în popularitate. Declanșare pandemiei a dus la gruparea nemților în jurul guvernului cu încrederea că cele mai bune măsuri vor fi luate. S-a dovedit că așa va fi.

Guvernul Germaniei a predat țara în mână profesioniștilor. Angela Merkel a urmat întocmai sfaturile date de specialiștii germani în domeniu. Sănătatea și viața nemților sunt considerate mai presus de orice.

În acest timp în România se fac zeci de mii de achiziții dubioase iar autoritățile locale și centrale se folosesc de criza actuală pentru a vandaliza bugetul de stat. În plină criză unii primari nu se pot abține să nu își ia șpaga ce o consideră potrivită.

sursa: www.dw.com

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button