Știrile 60m.RO

5G duce la răspândirea virusului? Normal că nu

Autoritățile sunt compleșite la nivel mondial de tot felul de teorii ale conspirației. Ultima dintre ele și care prinde foarte bine ar fi aceea că tehnologia 5G ar duce la extinderea pandemiei și ar favoriza infectarea oamenilor.

Sigur că aceste teorii prind la acele categorii ale populației mai puțin pregătite și la care basmele sunt mai importante decât realitatea.

Aceste teorii sun condamnate de comunitatea științifică. Aceștia afirmă că acești știri reprezintă un gunoi informațional care face mult rău și este imposibilă o dependență între cele două.

Simon Clarke, profesor de microbiologic consideră că există două teorii care au prins bine:

  1. că undele 5G ar slăbi sistemul imunitar și oamenii s-ar îmbolnăvi mai ușor;
  2. că undele 5G sunt cele care ar favoriza răspândirea bolii.

„Epidemia actuală este cauzată de un virus care este transmis de la o persoană infectată la alta. Știm că acest lucru este adevărat. Avem chiar și virusul care crește în laboratorul nostru, obținut de la o persoană cu boală. Virusii și undele electromagnetice generate de telefoane și conexiunile la internet sunt lucruri diferite. La fel de diferite ca creta și brânza „, spune Adam Finn, pediatru la universitatea din Bristol.

sursa: www.bbc.com

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button