Știrile 60m.RO

Primul cetăţean arestat pentru că nu a respectat ordonanţele militare

Un bărbat din județul Vaslui, acuzat că a încercat să fugă de polițiștii care l-au oprit la un filtru, lovindu-i și amenințându-i, a fost reținut și arestat preventiv pentru 30 de zile.

În cursul zilei de marți, polițiștii au oprit pentru legitimare un bărbat de 39 de ani, din comuna Stănilești, ce se deplasa pe un drum public.

„Persoanei i s-a solicitat să prezinte un document de identitate în vederea legitimării, să precizeze locul şi motivul deplasării, conform ordonanţelor militare în vigoare, prezentând declaraţia pe proprie răspundere sau adeverinţa de la angajator, după caz.”, a transmis IPJ Vaslui într-un comunicat de presă.

Bărbatul a refuzat să se legitimeze, i-a jignit şi ameninţat pe poliţişti şi a încercat să fugă.

„Încercând să îşi asigure scăparea, a împins unul dintre poliţişti, iar pe al doilea l-a lovit în zona feţei”, mai precizează comunicatul IPJ Vaslui.

Astfel, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi care a preluat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, magistraţii dispunând arestarea preventivă a bărbatului.

În cursul zilei de joi, judecătorii din Huși au dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile pentru două infracțiuni de ultraj.

Back to top button