Social

Sindicaliștii de la CFR anunță declanșarea grevei generale

Sindicaliștii CFR au stabilit data când va fi declanșată greva generală, pe termen nelimitat. 

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane a anunțat când va fi declanșată greva generală la CFR, după ce revendicările de la greva de avertisment din 15 septembrie nu au fost soluționate de conducerea CNCF CFR SA.

”Având în vedere faptul că până la data prezentei nu au fost reluate negocierile colective pentru soluționarea revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă declanșat la nivelul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, în vederea stingerii acestuia și încheierii, respectiv înregistrării Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024, în conformitate cu prevederile Legii nr. 367/2022, Legea dialogului social, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm hotărârea de a declanșa greva propriu-zisă la nivelul unității dumneavoastră începând cu data de 27 noiembrie 2023 până la data semnării Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024”, se arată într-o adresă trimisă, joi, directorului general al CNCF CFR SA, Ion Simu-Alexandru, de către Grigore Mare, președintele FNFMCV.

În același document, se solicită o întâlnire a sindicaliștilor cu administrația, dar nu mai târziu de data de 22 noiembrie, pentru a stabili de comun acord treimea de activitate care va fi asigurată pe durata grevei generale, în condițiile legii.

Pe 15 septembrie, FNFMCV și Alianța Sindicală a Federațiilor Drum de Fier – Elcatel au organizat o grevă de avertisment de două ore la calea ferată.

În afară de greva de avertisment din septembrie, ultima oprire a lucrului la calea ferată avusese loc în decembrie 2021, la scurt timp după ce Sorin Grindeanu a preluat postul de ministru al Transporturilor. Așadar, acum ar fi a treia grevă cu care s-ar confrunta Grindeanu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button